Οι ωραιότεροι βυθοί στον κόσμου

Καλιφόρνια, Κελπ Φόρεστ: Αν είστε τυχεροί θα δείτε τα κοπάδια των γκρίζων φαλαινών να περνούν από αυτό το σημείο κατευθυνόμενα προς τον Βορρά για να ξεχειμωνιάσουν. Τα υπερμεγέθη φύκια αυτού του βυθού σχηματίζουν ένα θαλάσσιο δάσος, όπου κατοικούν κάθε λογής ψάρια και φυτά: ένας ολόκληρος πληθυσμός από τροπικά, πολύχρωμα ψάρια, θαλάσσιους σκαντζόχοιρους, αστερίες, θαλάσσιους ελέφαντες, φώκιες καθώς και αρκετά είδη καρχαριών. Το καλοκαίρι, εποχή ζευγαρώματος, τα σαλάχια συναντιούνται εδώ για να βρουν το ταίρι τους.

Ερυθρά θάλασσα: Ο πιο προσιτός κοραλλιογενής ύφαλος για τους εραστές του θαλάσσιου βυθού. Ακόμη και αν δεν ξέρετε από καταδύσεις, θα μάθετε, αφού υπάρχουν πολλές σχολές γύρω από την περιοχή Σαρμ Ελ Σέικ στην έρημο του Σινά και στην Ουργκάντα στη δυτική ακτή. Δεν έχετε ξαναδεί τέτοια ομορφιά: πολυάριθμα ναυάγια πλοίων καλυμμένα με κοράλλια, αμέτρητα ψάρια, πανέμορφα χρώματα, και όχι μόνο. Πάρτε μέρος στις οργανωμένες - σύνθετες εξορμήσεις: σαφάρι στην ακτή και κατόπιν θαλάσσια εξερεύνηση με τα ειδικά σκάφη καταδύσεων.

Θάλασσα των Νήσων του Σολομώντος: Πολύχρωμα κοράλλια και ζεστά νερά. Βυθός για όλα τα γούστα, μιας και δίνει την ευκαιρία στους αρχάριους να εξερευνήσουν και να χαρούν τη θάλασσα και στους περισσότερο έμπειρους να ψάξουν για δελφίνια και καρχαρίες. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τα νησιά είναι με σκάφος. Ετσι θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε απρόσιτες ακτές και να αναμειχθείτε με τους ντόπιους.

Σκωτία: Σημείο αναφοράς είναι ο κόλπος του Scapa Flow στα Orkneys. Ο λόγος; Στον βυθό του βρίσκεται θαμμένος ένας ολόκληρος γερμανικός στόλος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για τους ενθουσιώδεις των ναυαγίων είναι ένας από τους ωραιότερους βυθούς στον κόσμο, αλλά τα βαθιά και κρύα νερά του συνιστώνται μόνο σε όσους έχουν βιώσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις. Η νήσος Μουλ είναι μια παλιά αλλά εξίσου γνωστή θαλάσσια περιοχή, τα καθαρά νερά της οποίας σας προσφέρουν εκπληκτική ορατότητα των ναυαγίων.

Ιρλανδία: Στον μπλε, πράσινο και κόκκινο βυθό της δυτικής ακτής της Βόρειας Ιρλανδίας, εκτός από τις θαλάσσιες ανεμώνες, θα δείτε δελφίνια, μόνιμους κατοίκους των παράκτιων υδάτων, καθώς και περίεργες φάλαινες που θα σας πλησιάσουν για να σας "χαζέψουν" από κοντά.


Αυστραλία: Η αυστραλιανή ήπειρος καυχιέται για το μήκος των κοραλλιογενών υφάλων των βυθών της. Εχει κάθε λόγο, αφού η έκταση και η ομορφιά τους είναι μοναδική. Ενας μεγάλος αριθμός σκαφών, έξω από το Κουίνσλαντ, διατίθεται για μονοήμερες και πολυήμερες εξορμήσεις.

Καραϊβική: Οι Καϋμάν Νήσοι
είναι γνωστές για την επιχειρηματική τους ανάπτυξη στη στεριά και για τα σαλάχια με το δηλητηριώδες κεντρί στη θάλασσα. Βουτήξτε στην Πόλη των Σαλαχιών με το Κεντρί (Sting Ray City) για υποβρύχιο "χάζι", με ή χωρίς μπουκάλες. Τα παράλια των νησιών προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία βυθών για καταδύσεις για όλα τα γούστα. Οι περισσότερο τολμηροί και έμπειροι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε μεγαλύτερα βάθη, ενώ για τους υπόλοιπους υπάρχουν μέρη για πιο ήρεμες και χαλαρές βουτιές σε ζεστά (όλο τον χρόνο) και φιλόξενα νερά.

Θάλασσα Ανταμάν (Ταϊλάνδη): Η εξωτική ομορφιά του νησιών Ανταμάν επεκτείνεται και στον υδάτινο κόσμο τους. Κοραλλιογενείς ύφαλοι και απομονωμένες θαλάσσιες "πυραμίδες" κεντρίζουν το ενδιαφέρον των δυτών, ενώ δίπλα σας θα κολυμπούν σπάνια ψάρια, όπως μεγάλα γαλάζια και πράσινα "αλογάκια της Παναγίας", χέλια σε φωτεινό γαλάζιο χρώμα και ιππόκαμποι. Την άνοιξη μπορεί κανείς να συναντήσει στα νερά αυτά τους φαλαινοκαρχαρίες, τους μεγαλύτερους καρχαρίες των θαλασσών, μήκους 15 μέτρων!

Τρουκ Λαγκούν και Παλάου: Το Τρουκ Λαγκούν είναι ένα θαλάσσιο νεκροταφείο, αφού στον βυθό του κείτονται πάνω από 60 ιαπωνικά πολεμικά πλοία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα περισσότερα καλυμμένα από ένα παχύ στρώμα κοραλλιών: πόλος έλξης για δύτες και υποβρύχιους φωτογράφους αλλά και για κοπάδια από πετρόψαρα και ψάρια της ανοικτής θάλασσας. Προς τα δυτικά βρίσκεται το Παλάου και οι λίμνες του (Hot Water Lake, Spooky Lake και Jellyfish Lake) με το αλμυρό νερό. Βουτήξτε άφοβα στην τελευταία και θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία: θα κολυμπήσετε ανάμεσα σε κοπάδια από τσούχτρες, οι οποίες όμως δεν τσιμπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: