Οι Μελλοντικές Φυλές Ταξιδιωτών 2020

Σύμφωνα με έρευνα με τίτλο «Οι Μελλοντικές Φυλές Ταξιδιωτών 2020», που διενεργήθηκε από τo Henley Centre Headlight Vision και την Amadeus αναλύθηκαν οι επιπτώσεις των κύριων διεθνών τάσεων όπως η παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της μετανάστευσης και του τουρισμού. Αυτές οι τάσεις εξετάζονται παράλληλα με κυρίαρχες καταναλωτικές τάσεις, όπως η αύξηση του ενδιαφέροντος για περιβαλλοντικά ζητήματα και οικονομική ευπραγία καθώς και το αίτημα για εξατομίκευση και την αναζήτηση συνθηκών υγείας και ευζωίας. Με βάση τα παραπάνω και σε συνδυασμό με εκτενείς συνεντεύξεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, στελέχη της βιομηχανίας και ειδικούς της τεχνολογίας, καθορίστηκαν οι τέσσερις κατηγορίες ταξιδιωτών που είναι οι ακόλουθες:

1. Global Executives: Η ελίτ των ταξιδιωτών που αναζητούν την εμπειρία του ιδιωτικού τζετ και οι οποίοι προέρχονται κυρίως από αναδυόμενες αγορές όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

2. Active Seniors: Οι εύποροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία ταξιδιώτες, μεταξύ 50 έως 75 ετών που θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής και διεύρυνσης του πολιτιστικού τους ορίζοντα.

3. Cosmopolitan Commuters: Οι κάτοικοι μιας πόλης οι οποίοι εργάζονται σε άλλο αστικό κέντρο και θα χρησιμοποιούν τις αερομεταφορές για τις μετακινήσεις τους.

4. Global Clans: Άνθρωποι οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις αερομεταφορές με ολοένα και αυξανόμενη συχνότητα για να επισκέπτονται τα διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία του κόσμου μέλη της οικογένειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: