Μπανγκόκ

Η Μπανγκόκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, είναι μία πόλη όπου το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται για να παράγουν ένα καλειδοσκόπιο από καταπληκτικές εικόνες, χρωματισμένες
από έναν μοναδικό πολιτισμό και αιώνιες παραδόσεις.

Η Μπανγκόκ είναι ένα πραγματικό βασίλειο του πολιτισμού και του πνεύματος. Στο κέντρο της πόλης βρίσκoνται το θαυμαστό Μεγάλο Παλάτι (Grand Palace), ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα, το Εθνικό Μουσείο, που θεωρείται το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ασία, το παλάτι Βιμάνμεκ, το μεγαλύτερο οικοδόμημα στον κόσμο κατασκευασμένο εξ΄ ολοκλήρου από ξύλο τικ. Δίπλα στο βασιλικό ποτάμι βρίσκεται ο μυθικός ναός της Αυγής και το φημισμένο οικοδόμημα Jim Thompson’s, όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε από κοντά τα φημισμένα ταϊλανδικά μεταξωτά και τις παραδοσιακές αντίκες.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε τη Βενετία της Ανατολής είναι η κρουαζιέρα στον ποταμό των Βασιλιάδων, Τσάο Πράγια, που σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε τα αξιοθέατα που κοσμούν την πρωτεύουσα και να πάρετε μία ιδέα από τη ζωή στον ποταμό.
Με βάση τη Μπανγκόκ μπορείτε να κάνετε μονοήμερες εκδρομές και να επισκεφθείτε αξιόλογα μέρη, όπως την επαρχία Καντσαναμπούρι με τους περίφημους καταρράκτες της, το ψηλότερο βουδιστικό μνημείο στο Νακόν Πατόμ και τη θρυλική γέφυρα του ποταμού Κβάι. Εβδομήντα χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ βρίσκεται η παλιά πρωτεύουσα, Αγιούταγια, που για περισσότερα από 400 χρόνια ήταν η πιο όμορφη πόλη της Ανατολής και όπου σήμερα σώζονται καταπληκτικά μνημεία μοναδικής τέχνης.

Η ταϊλανδική κουζίνα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές του κόσμου και αξίζει να τη δοκιμάσετε. Βασίζεται στο ρύζι, τα λαχανικά, τα ψαρικά και τα φρούτα. Σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά και το τσίλι θεωρείται σήμερα πολύ «in». Η παραδοσιακή κατάληξη ενός ταϊλανδικού γεύματος είναι τα τροπικά φρούτα, όπως οι μικροί ανανάδες, οι ολόγλυκες μπανάνες, οι παπάγιες, τα μάνγκος, τα ντούριαν, τα λίτσι. Στους Ταϊλανδούς αρέσει να τρώνε έξω.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από εστιατόρια, που ξεκινούν από τα πιο φημισμένα στον κόσμο, όπως το Ταμ Νακ Τάι μέχρι τα υπαίθρια, στημένα σε πάγκους στα πεζοδρόμια, που περιμένουν σε κάθε σημείο τον επισκέπτη για να του προσφέρουν μια πιο «παραδοσιακή» άποψη της ταϊλανδικής κουζίνας.

Όλα τα εμπορικά κέντρα προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για ψώνια με μεγάλες εκπτώσεις για όλο το καλοκαίρι. Στη Μπανγκόκ μπορείτε να βρείτε χειροποίητα είδη υψηλής ποιότητας σε πολύ καλές τιμές, τα οποία δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα της Ταϊλάνδης είναι τα μεταξωτά και βαμβακερά υφάσματα και ρούχα, τα κοσμήματα, τα χάλκινα και ασημένια αντικείμενα, τα δερμάτινα, τα κεραμικά και τα ξύλινα μικροέπιπλα και αντικείμενα από τικ.

Υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα θα σας δώσουν την ευκαιρία να περιπλανηθείτε και να κάνετε άνετα τις αγορές σας σε καταπληκτικές τιμές. Κατά μήκος των δρόμων Silom και Souriwongse βρίσκονται οι αλυσίδες Robinson’s, Central και Charn Issara, στην περιοχή του Rajprasong το World Trade Center, ένα τεράστιο κλιματιζόμενο εμπορικό κέντρο με υπερπολυτελή καταστήματα, απέναντι είναι το εμπορικό κέντρο Narayanaphand, όπου μπορείτε να βρείτε πολύ ωραία χειροποίητα αντικείμενα, ενώ μερικά μέτρα πιο κάτω, στην πλατεία Siam, θα συναντήσετε το Siam Center και λίγο πιο κάτω το Mah Boon Krong. Τα δύο τελευταία είναι τα δύο μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα με εκατοντάδες μοντέρνα μαγαζιά με ρούχα που απευθύνονται κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Στην περιοχή του ξενοδοχείου Indra θα συναντήσετε την Pratunam, τη μεγαλύτερη αγορά, με ρούχα σε πολύ χαμηλές τιμές. Στο παλιό τμήμα της πόλης, στη γωνία των δρόμων Pahurat και Chakraphet, θα συναντήσετε την αγορά Pahurat με βαμβακερά υφάσματα και ρούχα, ενώ στην Chinatown, στα δρομάκια Sampheng και Yarowarat, υπάρχουν πολλά μικρά μαγαζάκια με χρυσαφικά, κοσμήματα, σκεύη μαγειρικής αλλά και όλων των ειδών τα μπαχαρικά της Ασίας, φαγητά, ψαρικά και ό,τι άλλο περνάει από το μυαλό σας. Λίγο έξω από το κέντρο, κοντά στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων, λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή η μεγαλύτερη ανοικτή αγορά της Ασίας, Chatuchak Weekend Market, όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα: ρούχα, κοσμήματα, αντίκες, χειροποίητα είδη, μεταξωτά, λουλούδια και οτιδήποτε άλλο παράγει η Ταϊλάνδη.

Η Bangkok είναι μια εξωτική πρωτεύουσα, ένας παράδεισος για δσιακοπές όλο το χρόνο, αφιερώστε λοιπόν τον ελεύθερο χρόνο σας στη «χώρα των χαμογελαστών ανθρώπων» και σίγουρα θα χαμογελάσετε κι εσείς!

Πού θα φάτε:
Μερικά από τα πιο φημισμένα τυπικά ταϊλανδικά εστιατόρια:
Thanying, 10 Pramuan Road, Silom, τηλ.: 2364361
Juon-Thon Garden, τηλ.: 4248902
Sala Rimnaam Restaurant, Oriental Hotel, 48 Oriental Avenue, τηλ.: 23604000
Chez Tati, 4/7 Lard Prao Soi, τηλ.: 5134919
Baan La Bieng Mai, Soi Pracharatbamphen (18) S. Thoranin 1, Huay Kwang, τηλ.: 6916095
Lemon Grass, 5/1 Sukhumvit Soi 24, τηλ.: 2588637
Kahnam Nam, 765/20 Rim Maenam Chaoprya Rd, Bangplod, τηλ.: 4350588
Kaloang, 2 Sri Ayutthaya Rd, Si Sao Theves, τηλ.: 2941499
Laicram, 120/12 Soi 23 Sukhumvit Rd, τηλ.: 2582337
Seafood Market, 388 Sukhumvit Rd, τηλ.: 2580218

Στη Bangkok υπάρχουν μερικά από τα καλύτερα κινέζικα εστιατόρια του κόσμου:
China House, Oriental Hotel 48, Oriental Avenue, τηλ.: 23604000
Chinatown, Dusit Thani Hotel, 946 Rama IV, τηλ.: 2360450
Grand Shangrila, 58/4-9 Thaniya Rd, Silom, τηλ.: 2340861
Hoi Thien Lao Rim Nam, 1449 / 1 Lad Ya Rd, Klong Sarn, τηλ.: 4373791
Lung Wah, 848/13 Rama III Rd, Bang Klo, τηλ.: 2915064

Επίσης υπάρχουν όλες οι γνωστές αλυσίδες φαστ φουντ (Mc Donald’s, KFC, Pizza Hut κλπ.), καθώς επίσης και εστιατόρια με δυτική κουζίνα.

Αξίζει να επισκεφείτε:
Το Muang Boran, για μια περιήγηση στην ιστορική Ταϊλάνδη σε μικρογραφία, το Εθνικό Μουσείο, το Jim Thomson House, το μουσείο των επιστημών, το πλανητάριο, τον ζωολογικό κήπο Dusit Zoo, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ασίας, το Safari World, ένα τεράστιο πάρκο όπου ζουν ελεύθερα τα άγρια ζώα, τη φάρμα των κροκοδείλων και το Samphran Elephant Ground, πάρκο με ελέφαντες.

Νυχτερινή ζωή στη Bangkok:
Η νυκτερινή ζωή της Bangkok αναπτύσσεται στους δρόμους Rama I, Ploenchit και Sukhumvit, με πολλά disco bars. Τα πιο φημισμένα από αυτά είναι τα Charcoal Grey, Blues-Jazz, Discovery, Leo Grotto, Narcissus, Brown Sugar, Banana καθώς επίσης και τα nightclub Taurus και Phoebus. Αξίζει να επισκεφθείτε το Bangkok Hard Rock Cafe και το Planet Hollywood.

Πού θα ψωνίσετε:
Εμπορικά κέντρα
Central, η μεγαλύτερη αλυσίδα εμπορικών κέντρων, World Trade Center, SOGO, Robinson, Jim Tompson, το πιο φημισμένο κατάστημα με ταϊλανδικό μετάξι, το Narayana Phand Pavilion, εμπορικό κέντρο με χειροποίητα προϊόντα.

Κλασικές ταϊλανδικές αγορές
Pratunam, για τζιν, μπλουζάκια, πουκάμισα, δερμάτινα, τσάντες, γραβάτες, όλα τέλειες απομιμήσεις των πιο «in» εταιριών.

Chatuchak Weekend Market, η μεγαλύτερη ανοικτή αγορά της Ασίας, λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα και βρίσκετε ό,τι περνάει από το μυαλό σας.

Pat Pong, η νυκτερινή αγορά της Bangkok που ξεκινάει στις 6 το απόγευμα και κλείνει μετά τα μεσάνυχτα. Εδώ θα βρείτε όλες τις απομιμήσεις σε ρούχα, τσάντες, ζώνες, ρολόγια και γυαλιά.

Πού θα γυμναστείτε:
Όλα τα ξενοδοχεία έχουν fitness club, σάουνα και χαμάμ δωρεάν για τους πελάτες τους καθώς επίσης και πισίνα με υδρομασάζ.
Μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα κέντρα παραδοσιακού ταϊλανδικού μασάζ, όπως το Arima Onsen (37/10-11 Soi Surawong Plaza), το Bangkok traditional thai massage (10 Sukhumwitt Soi 50) και το Charn traditional thai massage (14/2 Sukhumwitt Soi 33).

Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα παραδοσιακού Muay Thai, το γνωστό σαν Thai kick boxing, στο Lumpini Boxing Stadium κάθε Τρίτη και Παρασκευή 6-10 το βράδυ, και το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: