Τα τοπία του μυστηρίου

Οσοι διψούν για παράξενες ιστορίες, αλλόκοτα φαινόμενα και θεωρίες περί εξωγήινων, μπορούν να επισκεφθούν τις περιοχές της Γης όπου η λογική έχει αφήσει προ πολλού πολύ χώρο για να εγκατασταθεί το εξωπραγματικό

Σόλσμπερι - (Βρετανία)

Ο νεολιθικός κομπιούτερ
Η πεδιάδα του Σόλσμπερι βρίθει μυστηρίων. Κατ' αρχάς διαθέτει το Στόουνχεντζ, το κυριότερο νεολιθικό μνημείο της Ευρώπης. Ο λόγος για τον οποίο χτίστηκε το Στόουνχεντζ παραμένει άγνωστος, είναι όμως βέβαιο ότι είχε σχέση με την ανάγκη των αγροτών να παρακολουθούν τη συμπεριφορά του ήλιου (όπως τόσα μνημεία ανά τον κόσμο, από την Αίγυπτο ως τη Νότια Αμερική): ο ήλιος του θερινού και του χειμερινού ηλιοστασίου ανατέλλει περνώντας ακριβώς μέσα από ένα τρίλιθο (τρεις λίθοι τοποθετημένοι σε σχήμα Π).

Στο Στόουνχεντζ συγκεντρώνονται σύγχρονοι δρυΐδηδες για παγανιστικές τελετές οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν τις ρίζες τους στην αρχή της Ιστορίας. Μάλλον όμως τις έχουν στον 19ο αιώνα, όταν οι ρομαντικοί, με τη μανία τους για οτιδήποτε κελτικό και παγανιστικό, περιέβαλαν το Στόουνχεντζ με τη σχετική μυθολογία, παρ' ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είχε σχέση με δρυΐδηδες (και ελάχιστες αποδείξεις για την ύπαρξη των ίδιων των δρυΐδηδων). Σύμφωνα με άλλες θεωρίες, το Στόουνχεντζ ήταν ένα περίπλοκο αστρονομικό ημερολόγιο ή ένας γιγαντιαίος κομπιούτερ.

Από τη δεκαετία του '70, οι χίπις και οι οπαδοί του new age θεωρούν το νεολιθικό μνημείο πνευματική ιδιοκτησία τους. Αλλά η Υπηρεσία Αγγλικής Κληρονομιάς, η οποία αγωνίζεται να σώσει το μνημείο των 5.000 ετών από την καταστροφή, καθόλου δεν ενθουσιάζεται όταν βρίσκει νεοπαγανιστές, μάγους και άλλους εναλλακτικούς βακχευτές να χορεύουν επάνω στα τρίλιθα την ανατολή του ηλίου του θερινού ηλιοστασίου. Επισκεφθείτε το Στόουνχεντζ στο θερινό και στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις εκλείψεις του ηλίου ή της σελήνης, όταν έχει πανσέληνο και στην έναρξη ή στο τέλος των ενδεκάχρονων κύκλων του ηλίου αν και αντί για παγανιστικές τελετές με δρυΐδηδες που φορούν άσπρες ρόμπες και γιρλάντες από άνθη μάλλον θα παρακολουθήσετε εξίσου παγανιστικές τελετές με αστυνομικούς που κυνηγούν νεο-χίπις.

Στο Σόλσμπερι συναντώνται επίσης και οι περισσότεροι από τους crop circles του κόσμου. Πρόκειται για το μυστηριώδες λύγισμα των σπαρτών στα χωράφια με τρόπο ώστε να σχηματίζουν κύκλους ή άλλα σχήματα, αποκαλούμενα και "αγρογλυφικά". Τα πρώτα αγρογλυφικά εμφανίστηκαν το 1975 και ήταν απλοί κύκλοι. Με τα χρόνια όμως τα σχήματα άρχισαν να γίνονται πιο περίπλοκα, λ.χ. πέντε κύκλοι που σχημάτιζαν έναν κελτικό σταυρό, ώσπου προς το τέλος της δεκαετίας του '90 εμφανίστηκαν σκορπιοί, αστεροειδείς και ο διπλός έλικας του DNA. Πολλές εξηγήσεις, από σχετικά πιθανές ως εντελώς απίθανες, έχουν δοθεί για τα αγρογλυφικά. Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο, τον ιονισμένο ανεμοστρόβιλο, δηλαδή έναν ανεμοστρόβιλο με ηλεκτρομαγνητικό φορτίο, εξ ου και το περίεργο φως που συχνά συνοδεύει την εμφάνιση τους ή μήπως είναι δημιουργήματα εξωγήινων, γοητευμένων από τις σιτοκαλλιέργειες;

Προς μεγάλη απογοήτευση των "αγρογλυφολόγων", τον Σεπτέμβριο του 1991 δύο γηραιοί Βρετανοί, οι κκ. Νταγκ Μπόουερ και Ντέιβιντ Τσόρλεϊ, παραδέχθηκαν ότι κατασκεύασαν τους κύκλους για πλάκα. Οι "αγρογλυφολόγοι" όμως δεν τους πίστεψαν και συνεχίζουν να παραμονεύουν στα σιτοχώραφα του Σόλσμπερι με την ελπίδα ότι θα δουν εξωγήινους.

Ρόσγουελ - (ΗΠΑ)

Το "Γούντστοκ του Αλλόκοτου"
Το Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού και η μυθολογία με τους εξωγήινους που το περιβάλλει αποδεικνύουν ότι πρέπει να αρχίσουμε να αναζητούμε νοήμονα ζωή στη Γη και όχι στο Διάστημα. Ολα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 1945, όταν οι κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης είδαν ένα παράξενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό το οποίο θεώρησαν ότι ήταν UFO που περιείχε πέντε εξωγήινους. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο στρατός απέκλεισε αμέσως την περιοχή και "κουκούλωσε" την υπόθεση.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι οι εξωγήινοι έχουν τη δική μας μανία με τις επετείους, ουφολόγοι, θύματα απαγωγής από UFO και άλλοι περίεργοι συγκεντρώνονται στο Ρόσγουελ κάθε Ιούλιο περιμένοντας να δουν Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα να προσγειώνονται στην έρημο για να γιορτάσουν την πτώση του ιπτάμενου δίσκου τους. Η επέτειος αυτή αποκαλείται και "Γούντστοκ του Αλλόκοτου".
Το Ρόσγουελ είναι πραγματικά η πόλη που "έχτισαν" οι εξωγήινοι: διαθέτει δύο μουσεία το Διεθνές Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο των UFO και το Μουσείο του Αινίγματος των UFO και πουλά από ασφάλειες απαγωγής από εξωγήινους ως σετ εξωγήινης τεχνητής γονιμοποίησης. Διοργανώνονται επίσης εκδρομές στο ράντσο του Χαμπ και της Σίλα Κορν, μισή ώρα βορειοδυτικά του Ρόσγουελ, στο σημείο όπου έπεσε ο ιπτάμενος δίσκος πριν από 53 χρόνια και όπου σήμερα πωλούνται "εξωγήινο ύδωρ" (δηλαδή εμφιαλωμένο νερό σε εξωγήινη πανάκριβη τιμή) και αναμνηστικά εξωγήινης θεματολογίας. Εξωγήινοι δεν έχουν θεαθεί στο ράντσο αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες ουδόλως απογοητεύονται εφόσον, όπως δηλώνουν, "αισθάνονται τις δονήσεις". Πόση σχέση έχουν όλα αυτά με την πραγματικότητα; Οση το επίθετο "επιστημονική" με τη "φαντασία".

Τρίγωνο των Βερμούδων - (Καραϊβική)

Η καταβόθρα των πλοίων
Το Αμερικανικό Συμβούλιο Γεωγραφικών Ονομάτων δεν αναγνωρίζει το Τρίγωνο των Βερμούδων ως επίσημη ονομασία περιοχής εν αντιθέσει προς τους απανταχού μελετητές του φαινομένου που θεωρούν ότι πρόκειται για τα 1.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ του Μαϊάμι, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων. Υποτίθεται ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος ο οποίος αντελήφθη ένα παράξενο φαινόμενο στην περιοχή (μια πύρινη μπάλα στον ουρανό) αλλά, στην πραγματικότητα, όλα ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου 1945 με τη μυστηριώδη εξαφάνιση πέντε αμερικανικών βομβαρδιστικών Avenger που έκαναν εκπαιδευτική πτήση και ενός από τα σωστικά αεροσκάφη που προσπάθησαν να τα εντοπίσουν. Εκτοτε έχουν εξαφανισθεί "μυστηριωδώς" πολλά ακόμη αεροπλάνα και πλοία. Αμέτρητες θεωρίες κυκλοφορούν για την ερμηνεία της εξαφάνισής τους οι πιο πειστικές αναφέρουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και το ανθρώπινο λάθος· οι λιγότερο πειστικές μιλούν για κατάρες, θαλάσσια τέρατα, αόρατα τούνελ που οδηγούν σε άλλη διάσταση και απαγωγές από εξωγήινους. Οι σκεπτικιστές τονίζουν ότι πολλά από τα δυστυχήματα που αποδίδονται στο Τρίγωνο των Βερμούδων συνέβησαν έξω από τα όριά του, αλλά οι "πιστοί" απαντούν ότι αυτό ακριβώς αποδεικνύει το μέγεθος της δύναμής του. Εκδρομές στο Τρίγωνο των Βερμούδων δεν διοργανώνονται για ευνόητους λόγους ποιος θα αγόραζε εισιτήριο χωρίς επιστροφή; Οι Βερμούδες όμως είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Καραϊβικής.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: