Κατάργηση των χάρτινων αεροπορικών εισητηρίων

Η ΙΑΤΑ ανακοίνωσε ότι τα χάρτινα αεροπορικά εισιτήρια θα καταργηθούν διεθνώς από την 1η Ιουνίο 2008 και θα αντικατασταθούν από τα λεγόμενα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Η μετάβαση στα ηλεκτρονικά εισιτήρια όχι μόνο θα περιορίσει τα έξοδα των αεροπορικών εταιρειών κατά 9 δολάρια ανά επιβάτη, αλλά θα γλιτώνει και 50.000 ώριμα δέντρα το χρόνο, πρόσθεσε.

Η IATA, με έδρα τη Γενεύη, εκπροσωπεί περισσότερες από 240 αερογραμμές, στις οποίες αντιστοιχεί το 94% των προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν ανήκουν στην Ένωση -οι περισσότερες εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η βρετανική Easyjet και η ιρλανδική Ryanair- ήδη εφαρμόζουν σύστημα εισιτηρίων χωρίς χαρτί, χάρτη στο οποίο οι επιβάτες παρουσιάζονται στα αεροδρόμια μόνο με την ταυτότητά τους.

Η IATA ξεκίνησε την πρωτοβουλία της για την καθιέρωση ηλεκτρονικών εισιτηρίων (e-ticketing) πριν από τρία χρόνια. Ήδη, το 84% των επιβατών σε εταιρείες της Ένωσης πετούν χωρίς χάρτινα εισιτήρια. Όπως αναφέρθηκε η πρώτη χώρα που θα καταργήσει πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια, από το τέλος του 2007, είναι η Κίνα.

(πηγή: www.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: