Ναύπακτος

Είναι μια όμορφη πόλη 3.500 χρόνων με πλούσια ιστορία και αξιοθέατα.

Κατεβείτε στο ιστορικό βενετσιάνικο λιμανάκι και βολτάρετε στους πύργους και στους προμαχώνες του. Καθίστε στην κεντρική πλατεία με τα πλατάνια και δοκιμάστε στο καφενείο της παραλίας φρεσκότατα γλυκά. Έπειτα περιπλανηθείτε στην πόλη περνώντας από το Στενοπάζαρο, την πλακόστρωτη παλιά αγορά, με τα σοκάκια της να κοσμούνται από παραδοσιακά πέτρινα κτίρια.

Στο κάστρο
Αξίζει ένας περίπατος που θα σας οδηγήσει ως την κορυφή του λόφου για να θαυμάσετε το μεγαλύτερο και πιο καλοδιατηρημένο βενετσιάνικο κάστρο σε όλη την Ελλάδα. Επισκεφθείτε και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και απολαύστε τη θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Στη βόλτα σας εκεί, στα ψηλά της πόλης, θα δείτε ερείπια από το τούρκικο τζαμί και το χαμάμ. Κατηφορίζοντας, θα συναντήσετε το σπίτι του Τζαβέλα καθώς και το πανέμορφο αρχοντικό του Μπότσαρη με το θαυμάσιο κήπο. Tο σούρουπο αξίζει να ανηφορίσετε προς το Καφέ Κάστρο ώστε να απολαύσετε καφέ και ηλιοβασίλεμα.

Εκδρομές
Επισκεφθείτε τα όμορφα χωριά και τα ιστορικά μοναστήρια της Ορεινής Ναυπακτίας. Θα γνωρίσετε τη Μονή της Βαρνάκοβας και θα θαυμάσετε την όμορφη λίμνη του Μόρνου. Έπειτα δείτε την Τερψιθέα και την καταπράσινη Ελατού, χτισμένη στα 1.500 μ. υψόμετρο. Να περάσετε από το εστιατόριο του κοινοτικού ξενώνα για πίτα, ζυμωτό ψωμί και μπακλαβά. Στο ουζερί Αμερικάνικο θα δοκιμάσετε διάφορες λιχουδιές, ενώ το Χάνι του Λιόλου σερβίρει νόστιμο κρέας.

Σκαρφαλώστε μετά στην Άνω Χώρα και γνωρίστε την Αμπελακιώτισσα με το ομώνυμο μοναστήρι της που διαθέτει ένα αριστουργηματικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1871 καθώς και ιστορικά κειμήλια. Στην Άνω Χώρα θα βρείτε πολλές ψησταριές και αξίζει να περάσετε από το εστιατόριο του όμορφου ξενοδοχείου Κρυστάλ. Επισκεφτείτε ακόμη τον Πλάτανο με το πλούσιο δάσος και δείτε τον ανδριάντα του Καραϊσκάκη. Εκεί δοκιμάστε παραδοσιακή φασολάδα στις ταβέρνες του Γιάννου και του Ρώμα. Αν πάτε στο Χρύσοβο, ζητήστε πληροφορίες για τα σπήλαια που υπάρχουν τριγύρω.

Σπορ
Οι σπορτίφ τύποι μπορούν να κάνουν ράφτινγκ, ποδήλατο, ορειβασία από την Άνω Χώρα στο όρος Τσακαλάκι, καθώς και τρέκινγκ από Άνω Χώρα προς Ελατού, από το λιθόστρωτο παλιό μονοπάτι που συνέδεε τα δύο χωριά.

(πηγή: www.7merestv.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: