Για να μη χάσετε τη βαλίτσα σας

Μπορεί να ταξιδεύουμε συχνά ή αραιότερα, όλοι όμως νιώθουμε κάποιο άγχος όταν μετά την πτήση περιμένουμε στον κυλιόμενο ιμάντα του αεροδρομίου τις αποσκευές μας: θα εμφανισθούν ή θα χρειαστεί να τρέχουμε στην υπηρεσία απολεσθέντων;

Για να μειώσετε όσο γίνεται περισσότερο τις πιθανότητες περιπετειών καλό είναι να έχετε υπόψη σας και τα παρακάτω:
α) Οι βαλίτσες δεν χάνονται πάντα, μερικές φορές μπερδεύονται κατά τη μεταφορά, γι' αυτό φροντίστε να έχετε γράψει σε δύο τουλάχιστον σημεία (επάνω στη μόνιμη ταμπέλα που έχει η βαλίτσα, αλλά και στο καρτελάκι που σας δίνει η αεροπορική εταιρεία όταν κάνετε "τσεκ ιν") το όνομα και τη διεύθυνσή σας.

β) Πολλοί λένε ότι το καλύτερο είναι (για περισσότερη ασφάλεια) να βάζετε το καρτελάκι με τα στοιχεία σας μέσα στη βαλίτσα. Λάθος. Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου στην αποθήκη απολεσθέντων δεν πρόκειται να μπουν στον κόπο να σπάσουν τις κλειδαριές της βαλίτσας για να δουν αν υπάρχει κάποιο αναγνωριστικό στοιχείο στο εσωτερικό της.

γ) Για κάθε ενδεχόμενο, στην ταυτότητα της βαλίτσας μη γράφετε τη διεύθυνση του σπιτιού σας αλλά εκείνη του γραφείου σας (δεν υπάρχει λόγος να ξέρουν πού μένετε).

δ) Αν η πτήση σας είναι συνεχόμενη (αλλάζετε αεροπλάνο σε κάποιο σκέλος του ταξιδιού), μαζί με το καρτελάκι με τα στοιχεία σας γράψτε και ένα επιπρόσθετο με τη διεύθυνση του τελικού προορισμού σας (ξενοδοχείο ή αεροδρόμιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: