Προορισμοί με γοητεία και "φωτογένεια"



Cinque Terre, Ιταλία
Η ονομασία Cinque Terre σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση ”οι πέντε τόποι” και αναφέρεται στα πέντε χωριά που συνωστίζονται σε πέντε χιλιόμετρα κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής της Ιταλίας: το Monterosso, το Vernazza, το Corniglia, το Manarola, και το Riomaggiore.

Η σχετική ιστορική απομόνωση της περιοχής έχει βοηθήσει στη διατήρηση της απαράμιλλης ομορφιάς τόσο των φυσικών τοπίων, αλλά και παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων των πέντε χωριών.

Kάθε ένα από τα χωριά έχει τη δική του ξεχωριστή γοητεία ενώ παρέχει και τη δυνατότητα για εξαιρετικές φωτογραφίες στα τριγύρω τοπία. Το Vernazza θεωρείται από πολλούς το καλύτερο από πλευράς αρχιτεκτονικής αισθητικής, ενώ το Manarola, με την πετρώδη παραλία του, το χωριό με τα καλύτερα τοπία.

Αν και οι τουρίστες έχουν ανακαλύψει τα χωριά του Cinque Terre, μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον, την αρχιτεκτονική και την κουλτούρα των πέντε χωριών.

2. Κάννες, Γαλλία
Οι Κάννες είναι διάσημες για το πασίγνωστο κινηματογραφικό φεστιβάλ το Μάιο. Πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία η πόλη σφύζει από κίνηση, με εκατοντάδες διασημότητες και ανάλογο αριθμό παπαράτσι. Εάν δεν είναι αυτό το αγαπημένο σας φωτογραφικό θέμα, είναι καλύτερο να θαυμάσετε τα μόνιμα θέλγητρα των Καννών κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η παράξενη αρχιτεκτονική και οι συμπαθητικές φυσιογνωμίες αφθονούν και είναι προσβάσιμες στον φωτογράφο. Οι φυσικές ομορφιές των Καννών παραμένουν απείραχτες, ενώ μπορείτε να τραβήξετε εντυπωσιακά θαλάσσια τοπία αλλά και πανοραμικές φωτογραφίες από το La Californie, τη βουνοπλαγιά στα περίχωρα της διάσημης πόλης.

3. South Beach, Φλόριντα
Το South Beach, η νοτιότερη παραλία του Μαϊάμι, είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των διασημοτήτων ανά τον κόσμο. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους έρχονται οι λεγεώνες των τουριστών είναι οι ίδιοι που προσελκύουν και τον φωτογράφο-ταξιδιώτη.

Το καλύτερο αξιοθέατο της περιοχής είναι η μοναδική τροπική art-deco αρχιτεκτονική του South Beach, η οποία χαρακτηρίζεται από ”παιχνιδιάρικα” θέματα και παστέλ χρώματα. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ocean Drive, μια παραλιακή συνοικία που σφύζει από καλοκαιρινά μπαράκια.

Παράλληλα, η περιοχή παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Ατλαντικού Ωκεανού, με το τοπίο να οδηγείται σε απόκοσμους χρωματισμούς με την ανατολή και τη δύση του ηλίου.

4. Toronto, Καναδάς
Ο τελευταίος προορισμός σίγουρα θα σας εκπλήξει. Όμως το Τορόντο προσφέρει έναν εντυπωσιακό συνδυασμό αρχιτεκτονικής σε μια άριστα δομημένη μεγάλη πόλη, φυσικών τοπίων (τη Λίμνη Οντάριο) αλλά και ιδιαίτερα ”μαλακού” φωτός, χαρακτηριστικό που δίνει μια ιδιαίτερη διάσταση στις φωτογραφίες.

Από αρχιτεκτονική σκοπιά, ο Πύργος CN, οι ουρανοξύστες στο κέντρο της πόλης με φόντο το γαλάζιο του ουρανού, το Eaton Center και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η αρχιτεκτονική του Τορόντο είναι πιο μοντέρνα από άλλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο, με πιο extreme γωνίες και πιο δημιουργική χρήση του ελεύθερου χώρου, σε αντιδιαστολή με την αρχιτεκτονική των άλλων μεγάλων πόλεων, η ανάπτυξη των οποίων βασίζεται στη μέγιστη δυνατή πυκνότητα.

(πηγή: www.in2life.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: