Υπερέχουν ξεκάθαρα...

Σας έχει τύχει να φθάσετε στον προορισμό σας και να διαπιστώσετε (με τρόμο) ότι οι τουρίστες είναι περισσότεροι από τους ντόπιους; Στο Ορλάντο της Φλόριδας κάπως έτσι συμβαίνει: σε κάθε δεκαπέντε κατοίκους της πόλης αντιστοιχεί ένας επισκέπτης. Αλλού βέβαια τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Δηλαδή:

Νέα Ζηλανδία: φαίνεται ότι τα πρόβατα θα μπορούσαν (αν είχαν το δικαίωμα ψήφου) να... κυβερνούν τη χώρα. Ο αριθμός τους; Πενήντα εκατομμύρια έναντι των τριάμισι εκατομμυρίων πολιτών.

Χέινς, Αλάσκα: Ποιος είπε ότι ο φαλακρός αετός είναι είδος το οποίο τείνει να εξαφανισθεί; Το φθινόπωρο θα μετρήσετε εδώ περισσότερους (3.500) από όσοι είναι οι κάτοικοι της πόλης (1.240).

Λαπωνία, Φινλανδία: παρ' όλο που οι τάρανδοι εξακολουθούν να προτιμώνται από τους κυνηγούς για το νόστιμο κρέας τους, εξακολουθούν να υπερέχουν ελαφρώς (220.000) από τους Λάπωνες (200.000).

Ουάσιγκτον, Μιζούρι: η πόλη κατασκευάζει ετησίως 2,5 εκατ. πίπες (από κοτσάνια καλαμποκιού). Δηλαδή, διακόσιες οκτώ πίπες ανά κάτοικο (αφού όλοι κι όλοι είναι 12.000).

Βοστώνη, Μασαχουσέτη: οι κάτοικοι (650.000 τον αριθμό), αν τους αρέσει το διάβασμα, θα πρέπει να είναι κατευχαριστημένοι με τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης τους· έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 16,5 εκατ. τίτλους.

Κόλμα, Καλιφόρνια: εκεί όπου βασιλεύει η απόλυτη σιωπή. Περισσότερο από ένα εκατομμύριο μνήματα στο τοπικό νεκροταφείο και μόνο 11.000 εν ζωή κάτοικοι.

Ιντιάνα: θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο (ξέφραγο) κοτέτσι, αφού οι γαλοπούλες και τα κοτόπουλα φτάνουν τα 40 εκατομμύρια συγκριτικά με τα έξι εκατομμύρια των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: