Προτάσεις και ιδέες για κάθε μήνα (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος)

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Την πρώτη Κυριακή του μήνα η Βενετία φιλοξενεί τη Regata Storica, μία πολύχρωμη λεμβοδρομία με γόνδολες. Περιλαμβάνει παρελάσεις στο Grand Canal με βάρκες, παλαιές και καινούργιες, τις οποίες οδηγούν Βενετοί ντυμένοι με αναγεννησιακά κοστούμια, και ακολουθούν αγώνες ταχύτητας στα κανάλια και στη λιμνοθάλασσα μπροστά από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η Κύπρος έχει τον ιδανικό καιρό αυτή την εποχή για να κάνετε πεζοπορία στα καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια και να εξερευνήσετε τις κοιλάδες, τα μοναστήρια και τις εκκλησίες του νησιού. Ενδεικτικά σας προτείνουμε τις δύο διαδρομές της Χερσονήσου του Ακάμα (7,5 χλμ. η καθεμία), την κοιλάδα με τις αμυγδαλιές (6 χλμ.) και οποιαδήποτε διαδρομή από τις πολλές γύρω από τον Σταυρό της Ψώκας και την κοιλάδα των κέδρων.

Αν αντί κίνησης και πεζοπορίας προτιμάτε την ακινησία της παραλίας, πηγαίνετε στη νοτιοδυτική Τουρκία. Το Γκουμουσλούκ, στη Χερσόνησο της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ), είναι ένα γραφικό ψαροχώρι που έχει διατηρήσει την παραδοσιακή όψη του λόγω οικοδομικών περιορισμών· το Κας, το Καλκάν και το Γκοτσέκ είναι επίσης κατάλληλες βάσεις για να εξερευνήσετε την πλούσια σε αρχαιολογικό και φυσικό ενδιαφέρον περιοχή.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Το φθινόπωρο είναι πολύ εντυπωσιακό στη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ. Το βορινό Μέιν είναι συνήθως η πρώτη πολιτεία όπου το φύλλωμα των δένδρων αλλάζει χρώμα και ακολουθούν το Ρόουντ Αϊλαντ και το Κονέκτικατ ενώ τα καλύτερα φθινοπωρινά χρώματα έχει το δασώδες Βερμόντ, που αυτή την εποχή μοιάζει σαν να φλέγεται. Αν θέλετε να πληροφορηθείτε τις ακριβείς ημερομηνίες κατά τις οποίες αλλάζουν χρώμα τα φύλλα των δένδρων, επικοινωνήστε με τον τουριστικό οργανισμό Discover New England, στο τηλέφωνο 0044-1732-742777.

Στην Ανατολική Αφρική το χορτάρι είναι ακόμη αρκετά χαμηλό ώστε να μπορείτε να θαυμάσετε ανεμπόδιστα τα άγρια ζώα. Αλλά και στην περίπτωση που οι βροχές αρχίσουν νωρίτερα από την ώρα τους, η μετατροπή των ξηρών πεδιάδων σε μια πλούσια σε βλάστηση Εδέμ είναι μία εμπειρία που αξίζει τον κόπο να βιώσετε. Πηγαίνετε στην Κένυα, Τανζανία και σε όλες τις χώρες της περιοχής.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Κατά τα τελευταία 1.000 χρόνια, στην πανσέληνο του Νοεμβρίου, η κοιμισμένη Πούσκαρ, μία πόλη στην άκρη της ερήμου της Ινδίας, προσελκύει περίπου 20.000 άτομα και διπλάσιες καμήλες για το Παζάρι των Καμήλων, ένα εκπληκτικό θέαμα με θρησκευτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον. Από εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε και το υπόλοιπο της ινδικής επαρχίας Ρατζαστάν με τις παραδοσιακές χρυσές και ροζ πόλεις Τζαϊπούρ και Τζοντπούρ, το πανέμορφο Ουνταϊπούρ με τη λίμνη και το Τζαϊσαλμέρ, κοντά στα σύνορα του Πακιστάν, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει πριν από αιώνες.

Η θερμοκρασία αυτού του μήνα είναι ιδανική για να επισκεφθείτε το νότιο Μαρόκο. Πηγαίνετε στο Μαρακές, στους πρόποδες του Ατλαντα, και προσπαθήστε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένες τουριστικές δραστηριότητες. Λάβετε μέρος, λ.χ., σε περιηγήσεις με καμήλες και διανυκτερεύστε στα χωριά των Βερβέρων.

Η υψηλή τουριστική περίοδος στις Μαλδίβες διαρκεί από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο αλλά, αν σας ενδιαφέρουν οι καταδύσεις, είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε το σύμπλεγμα των νησιών, που αποτελούν τη χώρα, κατά τον μεταβατικό (μεταξύ βροχών και ξηρασίας) μήνα Νοέμβριο. Οι ειδικοί λένε ότι τότε τα νερά της θάλασσας είναι πιο καθαρά και προσφέρουν καλύτερη ορατότητα στους δύτες. Σχεδόν κάθε ατόλη έχει τη δική της σχολή καταδύσεων.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: