Διαβήτης, εσείς ταξιδεύετε;

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τον έλεγχο των χειροσκευών σας στο αεροδρόμιο.

Υπάρχει διαρκής ο κίνδυνος έκθεσής σας, δεδομένου ότι μεταξύ των υπαλλήλων υπάρχουν και κάποιοι με την κακή συνήθεια να ανοίγουν τις τσάντες των επιβατών μπροστά σε όλο τον κόσμο".

Μην επιτρέπετε την αδιακρισία,
έχετε εκ του νόμου δικαίωμα να απαιτείτε τη διακριτικότητα. Πηγάζει από το ιατρικό απόρρητο, η καταπάτηση του οποίου τιμωρείται ποινικά".

Μικρά και μεγάλα μυστικά, λοιπόν, που εξασφαλίζουν την απόλαυση του ταξιδιού στον ινσουλινοεξαρτημένο ταξιδιώτη, καθιστώντας τη διαχείριση του διαβήτη του μια απλή υπόθεση ρουτίνας.

Οι ινσουλίνες, επί παραδείγματι, δεν πρέπει να τοποθετούνται στις βαλίτσες, διότι στο χώρο των αποσκευών του αεροπλάνου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν και να αχρηστευθούν. Επιβάλλεται, επίσης, στον ταξιδιώτη με διαβήτη τύπου Ι να φέρει μαζί του ειδική ταυτότητα με αναγραφή του τρόπου αντιμετώπισης κατάστασης υπογλυκαιμίας του, αλλά και το όνομα και το τηλέφωνο του γιατρού του ή κάποιου αντίστοιχου του τόπου που επισκέπτεται.

Σε περίπτωση, τέλος, που το ταξίδι αφορά προορισμό με διαφορά ώρας που ξεπερνά τις 4, απαιτούνται τροποποιήσεις στον αριθμό των ενέσεων και γευμάτων, που οφείλουν να έχουν προαποφασιστεί από το θεράποντα γιατρό, πριν από την αναχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: