Ανακαλύψτε τη Νέα Ευρώπη

Οι καινούργιες τάσεις στη διαμονή, στις μεταφορές, στα αξιοθέατα, στις γεύσεις και στη μουσική
Ως χθες ακολουθούσατε το πλήθος, επισκεπτόσασταν τα ίδια αξιοθέατα, επιλέγατε τα ίδια εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα, για τη διασκέδαση σας και κοιμόσασταν στα ίδια ξενοδοχεία. Ηλθε η ώρα να αποστασιοποιηθείτε και να βιώσετε τη νέα ταξιδιωτική μόδα η οποία προστάζει: "Ξεχάστε τα τετριμμένα και ανακαλύψτε τη Νέα Ευρώπη".

1. Ξεχάστε τα κοινότυπα ξενοδοχεία: Γιατί να εγκλωβιστείτε σε ένα συμπαθητικό δωμάτιο ξενοδοχείου και να μην εκμεταλλευτείτε την φιλοξενία της πάλαι ποτέ αριστοκρατίας, που λόγω οικονομικής στενότητας μετατρέπει τις βίλες και τα κάστρα σε ξενώνες. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία σε πολύ λογικές τιμές. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chateauxandcountry.com θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

2. Αποφύγετε την κοσμοσυρροή που επικρατεί στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και γίνετε οπαδοί του καινούργιου συνθήματος "Αποκέντρωση". Στη Βαρκελώνη διασκεδάζουν περισσότερο από ότι στη Μαδρίτη, ενώ το Μιλάνο προσφέρει περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις από τη Ρώμη. Η Μασσαλία τραβά τους επισκέπτες σαν μαγνήτης και οι Παριζιάνοι έχουν πάψει να σνομπάρουν τόσο τη γαλλική επαρχία. Η Αμβέρσα έχει πια περισσότερο παλμό από την πρωτεύουσα των Βρυξελλών και η καινούργια ανακάλυψη στην Πολωνία είναι η πόλη Wroclaw και όχι η Βαρσοβία.

3. Αγοράστε γη. Αν κάνετε μια μικρή έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι σας συμφέρει περισσότερο να αγοράσετε ένα στούντιο στη Βουδαπέστη ή ένα μικρό εξοχικό σε μια πόλη στη γαλλική επαρχία από ότι στην Ελλάδα.

4. Πρωτοτυπήστε. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Κεντρική Ευρώπη, αντί για το αεροπλάνο προτιμήστε το Eurostar το εισιτήριο της δεύτερης θέσης κοστίζει λιγότερο από το αεροπορικό και αν βρίσκεστε στη Γαλλία μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι αστραπή στην Αγγλία περνώντας κάτω από τη Μάγχη, πληρώνοντας λιγότερο από 50.000 δρχ. μετ' επιστροφής.

5. Ανακαλύψτε το Βερολίνο, την πόλη που αργά αλλά σταθερά φιλοδοξεί να γίνει η καρδιά της Ευρώπης.

6. Επισκεφθείτε τον ανακαινισμένο καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο χρησιμοποίησε τις τελειότερες τεχνικές που προσφέρει η τεχνολογία για να μπορέσει να ξαναδώσει τη χαμένη λάμψη των ελαιογραφιών.

7. Δοκιμάστε νέες γεύσεις κρασιών. Η οινολογία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των τουριστών που ζητούν κάτι το διαφορετικό, μετατρέποντας διάφορες γωνιές της Ευρώπης σε προορισμούς ά κατηγορίας. Τα κρασιά της Ουγγαρίας παραμένουν αξεπέραστα, αν και πολλοί πιστεύουν ότι δεν τίθεται θέμα συναγωνισμού για τα κόκκινα της γαλλικής επαρχίας.

8. Η αλλαγή στις τουριστικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών επεκτείνεται και στη μουσική. Η νέα μόδα έρχεται από τη Λατινική Αμερική και τη Νότια και Κεντρική Αφρική. Οι καινούργιοι αυτοί ήχοι ξεσηκώνουν τον κόσμο που χορεύει μέχρι πρωίας στα κλαμπ της Ευρώπης. Το Παρίσι έχει την πρωτιά, γι' αυτό αν βρεθείτε εκεί σύντομα αναζητήστε το περιοδικό Nova, μέσα στο οποίο θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα πιο μοδάτα μπαρ της πρωτεύουσας.

9. Αν θα βρίσκεστε στην Πόλη του Φωτός, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού, το τελευταίο μεγάλο έργο που άφησε πίσω του ο πρόεδρος Μιτεράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: