Αλλες χώρες, άλλοι νόμοι

Η μαγεία των ταξιδιών έγκειται στο γεγονός ότι γνωρίζουμε διαφορετικούς τόπους με ξένα προς εμάς ήθη και έθιμα. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ταξιδεύουμε και βρισκόμαστε σε ξένη χώρα. Οσο κοινότοπο και αν σας ακούγεται, είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε στη φυλακή μιας ξένης χώρας επειδή... κλείσατε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο!

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ/ΙΡΑΝ: Σε πολλές ισλαμικές χώρες η κράτηση ενός δωματίου σε ξενοδοχείο από ένα ζευγάρι που δεν είναι παντρεμένο είναι παράνομη. Μην προσπαθήσετε καν να πείτε ψέματα στον υπάλληλο της ρεσεψιόν. Υπάρχει πιθανότητα να σας ζητήσει πιστοποιητικό γάμου ή κάποιο άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τη νομιμότητα του δεσμού σας.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Γνωστή για τους αυστηρούς νόμους της. Γι' αυτό και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι, αν πετάξουν κάτω ένα σκουπίδι ή αν περάσουν με κόκκινο, θα κληθούν να πληρώσουν πολύ υψηλά πρόστιμα. Αν πάλι βρεθείτε σε ένα πάρκο και αδειάσετε φεύγοντας το μπουκάλι με το νερό που έχετε μαζί σας και δημιουργηθεί μια μικρή λίμνη με στάσιμο νερό (κίνδυνος ανάπτυξης εστίας μικροβίων), θα πληρώσετε πρόστιμο 1.000 δολαρίων.


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αν σας πιάσουν να παραμορφώνετε την όψη ενός γραμματοσήμου (να ζωγραφίσετε ένα μουστάκι στο πρόσωπο της βασίλισσας, λ.χ.), αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα και θα σας επιβάλουν υψηλό πρόστιμο. Τα γραμματόσημα θεωρούνται βασιλική ιδιοκτησία και η παραποίηση ή καταστροφή τους εκλαμβάνεται ως προσβολή προς το Στέμμα. Το ίδιο ισχύει και για τους κύκνους του Τάμεση: αν τους πειράξετε για οιονδήποτε λόγο, κινδυνεύετε να καταλήξετε στη φυλακή.

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: