Λεξικό Άγνωστων Ζώων

Γουάλαμπι, οποσούμ
Μαζί με τα κοάλα και τα καγκουρό ανήκουν στην οικογένεια των μαρσιποφόρων. Μικρόσωμα ή μεγαλόσωμα ζώα τα μαρσιποφόρα προέρχονται από την τάξη των θηλαστικών. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των περισσοτέρων είναι ο μάρσιπος, μια δερματική πτυχή σαν τσέπη, στην περιοχή της κοιλιάς. Το σώμα τους καλύπτεται από παχύ τρίχωμα και ζουν από 8 ως 30 χρόνια.

Ορνιθόρρυγχος
Γένος πρωτόγονων ωοτόκων Θηλαστικών, που περιλαμβάνει ένα μόνο είδος: τον ορνιθόρρυγχο τον παράδοξο. Εχει σχεδόν κυλινδρικό σώμα που καλύπτεται από χονδρό και χαλαρό δέρμα. Ζώο αδηφάγο, κολυμπά και περπατά με άνεση. Είναι πολύ καλά προσαρμοσμένο στην ημιυδρόβια ζωή και ζει περίπου 10 χρόνια. Κυνηγά τη νύχτα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας ζει μέσα σε τρύπες που σκάβει στο χώμα.

Ωταριίδες
Περιλαμβάνουν τους θαλάσσιους λέοντες και τις θαλάσσιες αρκούδες και ανήκουν στην τάξη των πτερυγιόποδων. Εχουν αφτιά με μεγάλα πτερύγια και τα τέσσερα άκρα τους κατευθύνονται προς τα εμπρός, πράγμα που τους επιτρέπει να τρέχουν γρήγορα στην ξηρά. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους το περνούν στο νερό και τρέφονται κυρίως με ψάρια.

Ιγουάνα
Ανήκουν στα σαυροειδή μαζί με τις σαύρες, τους χαμαιλέοντες, τα μολυντήρια κ.ά. Τρέφονται κυρίως με έντομα και τα συναντάμε συνήθως στις τροπικές και εύκρατες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: