Κάμπινγκ εκτός... συνόρων

Αφρική
Αν θέλετε να επιδοθείτε στο αγαπημένο σας είδος διακοπών και παράλληλα να γνωρίσετε την ομορφιά της Μαύρης Ηπείρου, η καλύτερη επιλογή είναι τα σαφάρι-κάμπινγκ. Τα εν λόγω κάμπινγκ έχουν μεγάλη προϊστορία τα πρώτα έκαναν την εμφάνισή τους το 1800 ενώ οι σημερινοί εκσυγχρονισμένοι "απόγονοί" τους είναι διάσπαρτοι σε όλη σχεδόν την αφρικανική ήπειρο. Το Kitich Camp βρίσκεται σε ένα απομονωμένο αλλά πανέμορφο σημείο της Νότιας Κένυας. Αποτελείται μόνο από καμιά δεκαριά σκηνές, καθεμιά από τις οποίες διαθέτει το δικό της ντους και WC.

Είναι ένα από τα λιγότερο πολυτελή κάμπινγκ υπάρχουν άλλα όπου οι σκηνές δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου γιατί οι ιδιοκτήτες του ήθελαν να παρέμβουν όσο το δυνατόν λιγότερο στο τοπίο της αφρικανικής ζούγκλας. Στις εκδρομές σας θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και αγριοβούβαλα.

Βόρεια Αφρική
Στην έρημο, περίπου δύο ώρες έξω από την πόλη Tataouine της Τυνησίας (εκεί όπου γυρίστηκε η ταινία "Ο Πόλεμος των Αστρων"), στην τοποθεσία Pansea Ksar Ghilane, υπάρχει μια όαση γύρω από την οποία έχουν στηθεί περίπου 60 σκηνές, όλες με κλιματισμό. Το κάμπινγκ διαθέτει πισίνα, εστιατόριο και μπαρ. Η πρόσβαση σε αυτό είναι δυνατή μόνο με τζιπ.

Ινδία
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα κάμπινγκ και ζήστε μια μοναδική εμπειρία στις παρυφές της πόλης της Jaipur. Το εν λόγω κάμπινγκ έχει δημιουργηθεί στους κήπους ενός πρώην παλατιού. Οι εξωτερικοί χώροι σκεπάζονται από τεράστιες τέντες, ενώ τα ήδη υπάρχοντα κτίσματά του, με την εσωτερική χλιδή που τα διακρίνει, σας ταξιδεύουν στην εποχή των μαχαραγιάδων. Το ξεχωριστό αυτό κάμπινγκ διαθέτει εστιατόριο, πισίνα και spa.

Ινδονησία
Πρόκειται για την πιο εξωτική επιλογή σας. Το κάμπινγκ που σας προτείνουμε βρίσκεται στην τοποθεσία Amanwana, στην ύπαιθρο του νησιού Moyo, στο οποίο μπορείτε να φθάσετε μόνο με βάρκα από το Μπαλί. Αποτελείται από 20 μεγάλες σκηνές οι οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα σε ένα δάσος από μπανανιές και συκιές. Η παραλία με την κάτασπρη άμμο και τη σμαραγδένια θάλασσα βρίσκεται λίγα μόλις βήματα παραπέρα. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ φημίζεται για τις ανέσεις του, την υψηλή ποιότητα φιλοξενίας του και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: