Κινηματογραφικός τουρισμός

Τα Οσκαρ απονεμήθηκαν, οι προβολείς έσβησαν, οι νικητές αποσύρθηκαν με το πολυπόθητο αγαλματάκι ανά χείρας και οι χαμένοι ελπίζουν πως του χρόνου ίσως είναι η σειρά τους. Μακριά όμως από το Χόλιγουντ, σε διάφορες χώρες, κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την κινηματογραφική βιομηχανία αλλά με την τουριστική χαμογελούν από ικανοποίηση: η προσέλευση του κινηματογραφικού κοινού στις πόλεις όπου γυρίστηκαν οι ταινίες-νικητές θα είναι αυξημένη. Αν και η "Ζωντανή μετάδοση" ("The Truman Show") ήταν ο μεγάλος απών των φετινών Οσκαρ, το ενδιαφέρον του κοινού για την πανέμορφη πόλη Seaheaven (Seaside στην πραγματικότητα) όπου έζησε ο Τζιμ Κάρεϊ έχει ήδη εκδηλωθεί. Οι τουριστικές αρχές της Φλόριδας έχουν κινητοποιηθεί για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το πλήθος των τουριστών που έχει αρχίσει ήδη να συρρέει.

Οι Γάλλοι δεν είχαν κανένα λόγο να ανησυχούν μετά τη "Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν" ("Saving Private Ryan") μόνο οι αμερικανοί τουρίστες στη Νορμανδία έχουν αυξηθεί κατά 40% συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Και αν όλα όσα προαναφέραμε σας φαίνονται λίγο υπερβολικά, ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν:

Ναυτικό Μουσείο στο Σαουθάμπτον "Τιτανικός" , αύξηση των επισκεπτών κατά 180%.

Μνημείο αφιερωμένο στον Γουάλας στο Στέρλινκ της Σκωτίας "Braveheart" , αύξηση των επισκεπτών κατά 52%.

Πάρκο Chimney Rock στη Βόρεια Καρολίνα "Ο τελευταίος των Μοϊκανών" , αύξηση των επισκεπτών κατά 25%.

Πόλη Natchitoches στη Λουιζιάνα "Ανθισμένες μανόλιες" , αύξηση των επισκεπτών κατά 48%.

Ο Πύργος του Διαβόλου (Devil's Tower Monument) στη Γιούτα "Στενές επαφές τρίτου τύπου" , αύξηση των επισκεπτών κατά 74%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: