Αγορές του κόσμου

Φλωρεντία
Η κεντρική αγορά της πόλης (Mercato Centrale) βρίσκεται λίγα στενά πιο κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Υπάρχει επίσης η Νέα Αγορά (Mercato Nuovo), η οποία βρίσκεται κοντά στο Ponte Vecchio. Μεταξωτές γραβάτες και δερμάτινες ζώνες για 10 δολάρια, φουλάρια από κασμίρ για 20 δολάρια και τεράστια μπουκέτα λουλουδιών για πέντε δολάρια.

Τζακάρτα
Στη συνοικία Ciputat θα βρείτε χειροποίητα ξυλόγλυπτα έπιπλα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ινδία
Στις αγορές των πόλεων μπορείτε να βρείτε τα πάντα: υφάσματα, κοσμήματα, γλυπτά, έπιπλα. Στις υπαίθριες αγορές επιβάλλεται να παζαρέψετε, αλλά και οι τιμές των καταστημάτων είναι εξίσου καλές. Στο πολυκατάστημα Cottage Industry Store στο Δελχί, λόγου χάριν, θα βρείτε τεράστια ποικιλία ειδών σε πολύ λογικές τιμές.

Κωνσταντινούπολη
Χαλιά. Υπέροχα σχέδια και πολύ καλή ποιότητα. Σε καταστήματα αλλά και στις υπαίθριες αγορές. Μη διστάσετε να παζαρέψετε, όπου κι αν βρίσκεστε.

Βοστώνη
Για πραγματικές ευκαιρίες και προσφορές σε είδη ρουχισμού υπάρχει το Filene's Basement.
Χονγκ Κονγκ
Προτού πάτε οπουδήποτε αλλού για ψώνια, επισκεφθείτε το κτίριο Pedder Building. Εξι όροφοι γεμάτοι προϊόντα που πωλούνται είτε σε προσφορά είτε με μεγάλη έκπτωση.

Κάλγκαρι
Η περιοχή του Kensington είναι γεμάτη καταστήματα που πουλάνε παλιούς δίσκους και βιβλία (δεύτερο χέρι) αλλά και παιχνίδια αντίκες.

(πηγή: BHMA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: