Ο δεκάλογος μιας αεροσυνοδού

Η εμπειρία από τα πολλά ταξίδια μιας αεροσυνοδού, κωδικοποιημένη σε συμβουλές προς ταξιδιώτες:

Οσο συχνά και αν χρησιμοποιείτε το αεροπλάνο ως μεταφορικό μέσο διαβάζετε πάντα τις οδηγίες συμπεριφοράς μέσα στο αεροσκάφος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σιγουρευτείτε ότι γνωρίζετε πού βρίσκονται οι έξοδοι κινδύνου.

Οσο λιγότερες χειραποσκευές έχετε τόσο το καλύτερο. Εξοικονομείτε χρόνο και κουράζεστε λιγότερο κατά τη μετακίνησή σας στα χαώδη αεροδρόμια.

Να είστε προνοητικοί όταν φτιάχνετε τη βαλίτσα σας. Μην ξεχνάτε ποτέ το μαγιό και το αγαπημένο σας πανωφόρι. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα τα χρησιμοποιήσετε. Ο καιρός αλλάζει αναπάντεχα. Τα υπόλοιπα ρούχα φροντίστε να είναι άνετα και παρόμοιων χρωμάτων ούτως ώστε να συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους.

Σε μια μικρότερη τσάντα πακετάρετε τα είδη υγιεινής που θα χρειαστείτε, ένα βιβλίο, το εισιτήριο και το διαβατήριο, καθώς και το πρόγραμμα του ταξιδιού σας τον αριθμό του τρένου ή του λεωφορείου που θα σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και τη διεύθυνσή του.

Εχετε μαζί σας πάντοτε μια υδατική κρέμα. Ο αέρας μέσα στο αεροπλάνο είναι πολύ ξηρός και μετά από μια πολύωρη πτήση θα νιώσετε το δέρμα στο πρόσωπο και στα χέρια να σας "τραβάει".

Κουβαλάτε πάντοτε στην τσάντα σας ένα μπουκαλάκι με νερό. Το νερό που σας προσφέρουν στο αεροπλάνο έχει απαίσια γεύση.

Μόλις επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο ζητήστε από την αεροσυνοδό ένα μαξιλάρι και μία κουβέρτα, ακόμη και αν δεν πρόκειται να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο κλιματισμός στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι πολύ δυνατός και οι διαθέσιμες κουβέρτες και μαξιλάρια δεν επαρκούν για όλους τους επιβάτες.

Οταν ταξιδεύετε μη φοράτε στενά ρούχα. Μια φαρδιά φούστα ή ένα άνετο παντελόνι είναι η καλύτερη επιλογή. Τον χειμώνα κάτω από το πουλόβερ φοράτε πάντα ένα κοντομάνικο η θέρμανση στις αίθουσες των αεροδρομίων είναι πολύ δυνατή.

Οταν πακετάρετε μην ξεχάσετε να βάλετε στη βαλίτσα μια άδεια τσάντα. Θα τη χρειαστείτε σίγουρα κατά την επιστροφή για να βάλετε μέσα όλα όσα αγοράσατε.

Το πιο χρήσιμο ταξιδιωτικό αξεσουάρ είναι αναμφισβήτητα μια πλαστική σακούλα η οποία κλείνει με φερμουάρ. Εχει πολλές χρήσεις: για τα βρώμικα ή τα βρεγμένα ρούχα, για τα μπουκαλάκια που πιθανόν να "τρέξουν" και να λεκιάσουν τα υπόλοιπα ρούχα κά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: