Στο αυτοκίνητο

Η καλύτερη ώρα για να ταξιδέψετε είναι εκείνη που εξυπηρετεί τον οδηγό και όχι εκείνη που εξυπηρετεί τους συνεπιβάτες. Ο κάθε οδηγός γνωρίζει από την πείρα του ποιες ώρες της ημέρας λειτουργεί καλύτερα και έχει μεγαλύτερη ενέργεια. Οι στατιστικές, ωστόσο, λένε ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν τις ώρες 13:00 - 17:00 και 02:00 - 06:00 και αυτό διότι εκείνη την ώρα το σώμα απαιτεί ύπνο.

Οι οδηγός χάνει μισό λίτρο ιδρώτα περισσότερο από τους υπόλοιπους επιβάτες. Η αυξημένη εφίδρωση οδηγεί στην αφυδάτωση και αυτή με τη σειρά της δημιουργεί ένα έντονο συναίσθημα κόπωσης. Πρέπει λοιπόν να πίνετε πολύ συχνά νερό την ώρα που οδηγείτε, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, όταν η προσοχή του οδηγού αποσπάται κατά την προσπάθεά τουνα μιλήσει στο κινητό, να ανάψει τσιγάρο ή να βρει σταθμό στο ραδιόφωνο αυξάνουν κατά 5% οι πιθανότητες ατυχήματος.

Αν την ώρα που οδηγείτε νιώσετε επιτακτική την ανάγκη να φάτε κάτι γλυκό, κάντε το. Η γλυκόζη τρέφει τον εγκέφαλο, ο οποίος βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να μπορεί να συγκεντρώνεται και να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις την ώρα της οδήγησης.

Αν οδηγείτε έχοντας ανοίξει το κλιματιστικό του αυτοκινήτου πρέπει να θυμάστε να ανοίγετε συχνά το παράθυρο για να μπει μέσα στο αυτοκίνητο φρέσκος αέρας. Η έλλειψη οξυγόνου εξαιτίας της λειτουργίας του κλιματιστικού μπορεί να μειώσει σημαντικά τα αντανακλαστικά σας μέσα σε 15'. Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο το οξυγόνο θα ελαττωθεί ακόμα πιο γρήγορα. Προσοχή! Αν ταυτόχρονα αποφασίσετε να καπνίσετε υπό αυτές τις συνθήκες το οξυγόνο θα τελειώσει σε ελάχιστα λεπτά.

Το άγχος προκαλεί μείωση στην ταχύτητα αντίδρασης,

Κάθε δυο ώρες επιβάλλεται να κάνετε μια στάση. Κάντε ένα γρήγορο περπάτημα για να τονώσετε την κυκλοφορία στο σώμα σας και ανακουφίστε τη μέση και τον αυχένα σας κάνοντας μασάζ στα σημεία αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: