Ταξιδεύουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας;

Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς: ταξιδεύουν όλο και περισσότερο άτομα μεγάλης ηλικίας, από 55 ετών και άνω, εκείνων που ανήκουν στη λεγόμενη "γενιά του ήλιου, της θάλασσας, της καλής υγείας και της σωστής οδήγησης".

Το βεβαιώνει η Αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία, η οποία παίρνει υπόψη της και τα αντίστοιχα στοιχεία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα, άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών ταξιδεύουν συχνότερα στο εξωτερικό από άλλα μικρότερης ηλικίας, περνούν περισσότερες νύκτες έξω από τη μόνιμη κατοικία τους από ό,τι οι νεώτεροί τους και οδηγούν ασυγκρίτως καλύτερα και ασφαλέστερα.Μάλιστα οι άνω των 70 ετών που οδηγούν το ιδιωτικό αυτοκίνητό τους σπανίως ξεπερνούν το όριο ταχύτητας των 60 χλμ. στη μισή τουλάχιστον διαδρομή τους. (Η νεολαία παραβιάζει το όριο σε ποσοστό 80% στην Ευρώπη και 55% στις ΗΠΑ).

Σε σχετική υποσημείωση διαβάζω ότι ακριβώς επειδή οι (σχετικώς) ηλικιωμένοι/μένες ταξιδεύουν σήμερα περισσότερο από άλλοτε και αλλάζουν περιβάλλον, η υγεία τους είναι "σημαντικώς καλύτερη από ό,τι ήταν πριν από 15 χρόνια η υγεία των συνομηλίκων τους".

(πηγή: BHMA)