Κάντε οικονομία ταξιδεύοντας στον κόσμο

Όπως είναι γνωστό πολλές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τα λεγόμενα "γύρω από τον κόσμο" αεροπορικά ταξίδια.

Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει κανένας να γνωρίζει πως πρέπει να ταξιδεύουμε προς μία κατεύθυνση (είτε ανατολικά είτε δυτικά), χωρίς πισωγυρίσματα. Μερικές αεροπορικές εταιρείες βέβαια εξαιρούνται, αλλά καλύτερα είναι για τις περιφερειακές πτήσεις να χρησιμοποιείτε τις τοπικές αερογραμμές.

Καλό είναι να έχετε αποφασίσει προτού ξεκινήσετε για τη διαδρομή καθώς και για τις πόλεις όπου θέλετε να σταματήσετε. Και βέβαια για την ημερομηνία αναχώρησης. Τα υπόλοιπα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των πτήσεων κανονίζονται και στην πορεία.

Αν στην πορεία του ταξιδιού αποφασίσετε να αλλάξετε τη διαδρομή σας, εννοείται πως θα το πληρώσετε στην κυριολεξία ακριβά. Η ακύρωση ολόκληρου του ταξιδιού έχει και αυτή κάποιο πρόστιμο που φτάνει συνήθως το 25% της τιμής του πακέτου των εισιτηρίων. Εξαρτάται όμως και από την εταιρεία.

Συνήθως ο "γύρος του κόσμου" μεταφράζεται σε γύρο στο Βόρειο Ημισφαίριο. Αν επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε Αφρική, Νότιο Ειρηνικό, Νότια Αμερική, Αυστραλία, θα αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, πάντα οικονομικής φύσεως. Τα περισσότερα πακέτα για "γύρους του κόσμου" των αεροπορικών εταιρειών συνδυάζουν Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική.

Πρέπει να σταματήσετε σε περισσότερους από τρεις προορισμούς. Ο ανώτατος αριθμός στάσεων ποικίλλει από 6 ως 8, αν και υπάρχουν εταιρείες χωρίς ανώτατο όριο.

Το σχέδιο θα πρέπει να εκτελεστεί σε ένα εξάμηνο ή το περισσότερο σε έναν χρόνο. Σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν περιορισμοί για το πόσο μπορεί να παραμείνει κανένας σε μια πόλη.

Τέλος, είναι περιττό ίσως να αναφέρουμε πως δεν είναι απαραίτητο να ταξιδέψει κανένας στην πρώτη θέση.

(πηγή: ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: