Στο αεροπλάνο

Αν έχετε αλλεργική ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα ή ωτίτιδα, η διαφορά πίεσης (ιδίως κατά την απογείωση και την προσγείωση) μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο ή ίσως και κάποια φλεγμονή. Ρωτήστε τον θεράποντα ιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας συστήσει κάποιο αποσυμφορητικό υγρό που θα συμβάλει στην εξισορρόπηση της πίεσης που δέχονται τα ιγμόρεια και τα αφτιά.

Όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα (χρόνια βρογχίτιδα, άσθμα) ενδέχεται να παρουσιάσουν δύσπνοια κατά την πτήση. Σε αυτήν την περίπτωση θα διευκολύνει την αναπνοη χρήση ειδικού σπρέι.

Αν έχετε κιρσούς, η πολύωρη ακινησία σε ένα στενό κάθισμα μπορεί να σας δημιουργήσει θρομβοφλεβίτιδα. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας, ο οποίος είναι πιθανόν να σας συστήσει αντιπηκτική αγωγή. Επίσης συνιστάται να τεντώνεται και να λυγίζεται τα πόδια σας, να κάνετε στροφές των αστραγάλων και μαλάξεις στις γάμπες.

Η διαφορά της πίεσης και η ακινησία είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να πρηστούν τα μέλη σας. Προτιμήστε να φορέσετε φαρδιά ρούχα και άνετα παπούτσια. Αν το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες, βγάλτε τα παπούτσια σας και φορέστε παντόφλες που θα έχετε μαζί σας ή θα σας δώσει η αεροπορική εταιρεία.

Ο καφές και το αλκοόλ μπορεί να σας οδηγήσουν σε αφυδάτωση. Προτιμήστε το νερό.

Ένα ποτήρι αλκοόλ στον αέρα, ισοδυναμεί με δύο ποτά στο έδαφος.

Αν έχετε προβλήματα υγείας, ενημερώστε την αεροπορική εταιρεία με την οποία θα ταξιδέψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: