Η μυρωδιά του σώματος

Αυτό που δε φταίει είναι ο ιδρώτας.

Για όλα φταίνε τα βακτήρια της επιδερμίδας, τα οποία εκκρίνουν χημικές ουσίες και πολλαπλασιάζονται όταν μένουν πολλές ώρες στον ιδρώτα. Ο ιδρώτας έχει την τάση να συσσωρεύεται σε σημεία του σώματος που δεν μπορεί να φύγει εύκολα. Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια ιδρωτοποιοί αδένες που σκοπό έχουν να κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος. Η οδηγίες για την αντιμετώπιση της σωματικής κακοσμίας είναι απλές:

- Το καλό πλύσιμο του σώματος και η αλλαγή σε καθημερινή βάση εσωρούχων και καλτσών καθώς και η αποφυγή εφαρμοστών ρούχων.
- Η χρήση ενός αντιβακτηριακού ή αντισηπτικού σαπουνιού μπορεί να βοηθήσει.
- Καλή ιδέα είναι το προσεκτικό στέγνωμα μετά το μπάνιο και η χρήση τάλκ.
- Όταν κοιμάστε μη φοράτε πολύ εφαρμοστά ή συνθετικά ρούχα και εσώρουχα. Προτιμήστε κυρίως τα φαρδιά βαμβακερά που αφήνουν τον ιδρώτα να εξατμιστεί ή κοιμηθείτε γυμνοί.
- Μετά την σωματική καταπόνηση κάντε ένα ντους και φορέστε βαμβακερές κάλτσες. Επίσης μη βάζετε κάθε μέρα τα ίδια παπούτσια, μειώστε την κατανάλωση οινοπνεύματος και αποφύγετε τα βαριά φαγητά.
- Τα φτηνά αποσμητικά το μόνο που κάνουν είναι να καλύπτουν την κακοσμία χωρίς να εξαλείφουν το πρόβλημα των βακτηριδίων.
- Κάντε χρήση αποσμητικού που περιέχει και αντιιδρωτικά συστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: