Boeing Dreamliner 787















Για το τέλος του 2007 αναβάλλεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας αεροσκαφών Boeing, η πρώτη δοκιμαστική πτήση του νέου της μεγάλου πολιτικού αεροσκάφους, Dreamliner 787, καθώς προέκυψαν δύο προβλήματα κατά την τελική συναρμολόγηση.

Ο αμερικανικός όμιλος εφαρμόζει νέες μεθόδους παραγωγής για το αεροσκάφος, οι οποίοι αναμένεται, αφενός μεν επιταχύνουν τη διαδικασία, αφετέρου δε να περιορίσουν τον αριθμό των επιμέρους κομματιών, από τα οποία απαρτίζεται το αεροσκάφος.

Η Boeing μετέφερε ήδη το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του Dreamliner στην Ιαπωνία, στην Ιταλία, στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, καθώς και σε άλλες περιοχές. Έτσι, στην έδρα της, το Έβερετ (βρίσκεται κοντά στο Σιάτλ), θα γίνεται μόνον η τελική συναρμολόγηση του αεροσκάφους. Εκεί, τα Dreamliner θα καταφθάνουν σε έξι μεγάλα κομμάτια.

To εσωτερικό του Boeing 787
Εξάλλου, ο σκελετός και οι φέρουσες επιφάνειες του μεσαίου τύπου (θα μεταφέρει γύρω στους 330 επιβάτες) του νέου αεροπλάνου θα κατασκευάζονται - ως επί το πλείστον - από ανθρακονήματα, αντί να χρησιμοποιείται, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, ως πρώτη ύλη το αλουμίνιο. Εκτιμάται ότι, έτσι, το καινούριο σκάφος θα είναι ελαφρότερο και ως εκ τούτου θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα.

Σύμφωνα με την Boeing, ο αμερικανικός όμιλος έχει ήδη δεχτεί για το καινούριο του αεροπλάνο 568 παραγγελίες από 44 διαφορετικούς πελάτες. Το Dreamliner είναι το ανταγωνιστικό αεροπλάνο του Α350, το οποίο κατασκευάζει η ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία Airbus.

(πηγή: www.in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: