Frequent Travellers

Μια που μιλάμε για αεροπορικά ταξίδια, έχω ένα ενδιαφέρον νέο για τους frequent travellers αυτούς που "κερδίζουν μίλια πετώντας μαζί (με την άλφα ή τη βήτα εταιρεία)".

Στην Αμερική μια εταιρεία, που εκδίδει και σχετικό μηνιαίο περιοδικό με κυκλοφορία 130.000 τευχών, άρχισε να οργανώνει συνεστιάσεις και μακρινά ταξίδια ατόμων που το μόνο το οποίο τους συνδέει είναι ότι έχουν κάνει πολλά μίλια στον αέρα. Ως σήμερα οργάνωσε τέτοια ταξίδια για το Μοντρεάλ, τη Νέα Υόρκη, το Κανκούν του Μεξικού και τη Χαβάη, και ετοιμάζει άλλα δύο για το Λονδίνο και τις Μπαχάμες. Εννοείται πως οι ταξιδιώτες προσθέτουν "μίλια στον αέρα" και όταν πηγαίνουν σε τέτοιες "εκδρομικές ώρες για τους Frequent Travellers", όπως τις ονόμασε η επιχείρηση.

Και πόσα μίλια πιστεύετε ότι έχει κάνει ένας ταξιδιώτης που χαρακτηρίζεται frequent traveller;

Κάποιος επιχειρηματίας από τη Χαβάη έχει 14 εκατ. μίλια! Και βεβαίως το ρεκόρ του είναι απρόσβλητο, αφού ο δεύτερος δεν έχει ούτε 6,5 εκατ. μίλια. Θα σας δώσω όμως και άλλα στοιχεία. Υπολογίζεται ότι 57 εκατ. Αμερικανοί και, συνολικά, 337 εκατ. πολίτες από όλο τον κόσμο είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό πρόγραμμα μιας τουλάχιστον εταιρείας. Το 47% των Αμερικανών και το 37% όλων των "τακτικών ταξιδιωτών" του κόσμου έχουν κάνει χρήση των δώρων που τους εξαργυρώνει η αεροπορική εταιρία ανάλογα με τα μίλια τους από δωρεάν ταξίδια ως ενοικίαση αυτοκινήτου, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κτλ.

Είναι τόσο πολύτιμα για μερικούς τα μίλια που κερδίζουν ταξιδεύοντας ή διαμένοντας σε ορισμένα ξενοδοχεία πολυτελείας, που αναφέρονται περιπτώσεις καβγάδων μεταξύ συζύγων οι οποίοι θέλουν να πάρουν διαζύγιο για το πόσα μίλια "δικαιούται" εκείνος ή εκείνη.

Αλλά
τι θα γίνει αν ξαφνικά όλοι οι frequent travellers ζητήσουμε από τις αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία να μας "εξοφλήσουν" τα μίλια μας που κερδίσαμε με την έγκριση των εταιρειών;

Φαντάζομαι πως θα καταρρεύσουν οι εταιρείες. Διότι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, υπάρχουν 3,5 τρισ. μίλια που "ανήκουν" σε frequent travellers οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την "εξόφλησή" τους και κάθε χρόνο αυτά αυξάνονται κατά 400 δισ. μίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: