Tο αεροδρόμιο της Lego

Ενας κουβάς τουβλάκια Lego και μερικές ώρες δημιουργικής εργασίας είναι τα απαραίτητα συστατικά για ένα πλήρως εξοπλισμένο πλαστικό αεροδρόμιο. Το παράδοξο όμως είναι ότι η διάσημη εταιρεία παιδικών παιχνιδιών ποιος δεν έπαιξε μικρός με τις κατασκευές Lego; δεν αρκέσθηκε στους λιλιπούτειους αερολιμένες που εμπνεύσθηκαν οι απανταχού μπόμπιρες αλλά απέκτησε και έναν δικό της και μάλιστα φυσικού μεγέθους.

Ολα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του '60 όταν η εν λόγω εταιρεία, η οποία γεννήθηκε στο Μπίλουντ της Δυτικής Δανίας, άρχισε να επεκτείνει με ραγδαίους ρυθμούς τις δραστηριότητές της. Ολα πήγαιναν κατ' ευχήν ώσπου οι ιθύνοντες συνειδητοποίησαν ότι η αποδοτικότητα της Lego δεν ήταν αυτή που έπρεπε εξαιτίας των πενιχρών... συγκοινωνιών αρκεί να σημειωθεί ότι το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρισκόταν τέσσερις ώρες μακριά, στην Κοπεγχάγη. Μια εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της δεν είναι δυνατόν να αφήσει τα στελέχη της να ταλαιπωρούνται με καθημερινά λίαν χρονοβόρα πέρα δώθε. Ετσι η Lego πήρε την απόφαση (εν έτει 1962) να φτιάξει τον δικό της αεροδιάδρομο λίγο έξω από το Μπίλουντ και να πάρει ένα τζετ για την εξυπηρέτηση του προσωπικού της.

Οπως ήταν αναμενόμενο, κάποιες άλλες δανέζικες εταιρείες έσπευσαν να μιμηθούν τον μεγιστάνα με τα παιδικά τουβλάκια, αποκτώντας τους δικούς αεροδιαδρόμους. Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα το Μπίλουντ διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας παρ' ότι ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τις 8.000 κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: